Inrikes #48/2022

”Goda nyheter för arbetslivskriminella bolag”

Förfalskade ID06-kort och Emil Boss
Att Nordiska Golv inte stängs av från ID06-systemet trots att de ertappats med att skapa falska kort är "goda nyheter för Sveriges arbetslivskriminella", anser Emil Boss på Stockholms LS som drivit flera ärenden mot byggföretaget. Foto: Privat, Bengt Alm, Axel Green Montage: Arbetaren

Trots att Nordiska Golv lurat ID06-kortsystemet, som ska stoppa svartarbete på byggarbetsplatser, stängs de inte av. Det är ett besked från auktoriseringsföretaget som förvånar Emil Boss, som drivit flera fackliga ärenden mot byggföretaget.

För ett år sedan uppgav auktoriseringsföretaget ID06 till Arbetaren att de fyra falska kort som Nordiska Golv tillverkat utgjorde ”ett pågående bedrägeri” som inte kunde tillåtas.

Ett år senare har inget hänt. Enligt auktoriseringsföretaget räcker det inte med att korten är utfärdade med fel identiteter för att Nordiska Golv ska stängas ute från systemet som ska stoppa svartarbete på byggarbetsplatserna. Det är dåliga nyheter, menar Emil Boss, förhandlingssekreterare på syndikalistfacket Stockholms LS som drivit och fortfarande driver flera ärenden mot Nordiska Golv. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga