Inrikes #97/2020

GS säger nej till las-avtalet

Grafik som visar enkätsvar på frågan "Är det tänkbart att själva ansluta er till las-avtalet?". Nu uppdaterad med GS nej.
GS återansluter till den kritiska linjen och säger nu också nej till las-avtalet. LO:s ordförande Susanna Gideonsson har hittills varit avvaktande i sina uttalanden om vägen framåt. Foto: Axel Green Grafik: Arbetaren

GS-facket säger också nej till det las-avtal med PTK och Svenskt Näringsliv som Kommunal och IF metall anslutit sig till. Det innebär att majoriteten av de LO-fack som håller kvar vid den överenskomna linjen växer. Nu säger 9 av 14 LO-förbund nej.

När Arbetaren på tisdagen gjorde sin enkät bland LO-facken kring om det var tänkbart att som förbund ansluta sig till las-avtalet hade GS inte bestämt sig. Nu har de det. På torsdagen meddelade facket via sin hemsida att de säger nej. Med beslutet är det 9 av 14 LO-förbund som håller fast vid den linje som LO-facken tidigare varit överens om, men som IF Metall och Kommunal övergav när de som enskilda förbund anslöt sig till Svenskt Näringsliv och PTK:s las-avtal. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp