Inrikes #30/2022

Visita fortsätter företräda Masala Masala

– Om inte Masala Masala utesluts ur Visita då kan man nog inte bli utesluten. De drar ett löjets skimmer över den svenska modellen, säger Emil Boss, förhandlingssekreterare på syndikalistiska Stockholms LS och nytt fackligt ombud för Ahidul Khan och Farjana Tania som jobbat på restaurangen. Foto: Axel Green Montage: Arbetaren

Restaurangkedjan bryter mot både lagar, kollektivavtal och arbetsköparorganisationen Visitas egna medlemsvillkor. Trots detta har inte företaget bakom Masala Masala-kedjan uteslutits. Tvärtom fortsätter Visita att företräda dem. ”De skyddar arbetslivskriminella,” säger de anställdas nya fack. 

12 till 14 timmars arbete om dagen, förnedrande straff, pengar som måste betalas tillbaka till chefen kontant varje månad och bedrägeri mot skatteverket. Arbetaren har avslöjat att villkoren på Masala Masala-kedjan inte bara bryter mot kollektivavtalet, flera arbetsrättsliga lagar utan även skattelagstiftning. Men trots avslöjandena företrädde arbetsköparorganisationen Visita företaget i samband med en förhandling med de anställdas nya fack Stockholms LS, som hölls i onsdags förra veckan.

– Det framstår som att de skyddar arbetslivskriminella bolag, säger Emil Boss, förhandlingssekreterare på syndikalistiska Stockholms LS och nytt fackligt ombud för Ahidul Khan och Farjana Tania som jobbat på restaurangen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga