Inrikes #51/2021

Fackförbundet Vision ansluter till las-avtalet

IF Metall och Kommunal skriver under Las-avtelet med Svenskt Näringsliv. Till höger en infälld bild på Veronica Magnusson, ordförande för Vision
Vision har 12 000 medlemmar i privat vård, omsorg och friskolor. Vision ansluter till det Las-avtalet mellan Svenskt Näringsliv och PTK tecknat och som IF Metall och Kommunal anslutit till som enskilda förbund. Foto: Jenny Frejing/Svenskt Näringsliv, Vision

Nu hoppar tjänstemannaförbundet Vision också på det nya huvudavtal som Svenskt Näringsliv och den privata tjänstemannafacken i PTK slutit. De gör därmed gemensam sak med IF Metall och Kommunal och ansluter sig som enskilt förbund. 

Tjänstemannafacket Vision ansluter sig till huvudavtalet mellan arbetsköparna i Svenskt Näringsliv och de privata tjänstemannafacken i PTK. Det meddelade ordförande Victoria Magnusson på fredagen. De följer därmed IF Metall och Kommunals exempel och hoppar på det avtal som deras centralorganisationer beslutat att rata.

– Det finns delar i det här avtalet som är försämringar men vi tycker att förbättringarna överväger. Det här är något som kommer att gälla på svensk arbetsmarknad framöver och då vill vi vara med och ta ansvar och ingå i den överenskommelse som finns, säger Veronica Magnusson till Sveriges Radio Ekot som var först ut med nyheten.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga