Inrikes #82/2020

Oklart om las-avtal utan LO

Martin Wästfeldt Unionen och Mattias Dahl vice vd Svenskt Näringsliv med mikrofoner riktade mot sig. Det är kväll och ganska mörkt. Båda har ytterkläder på sig.
Martin Wästfeldt Unionen och Mattias Dahl vice vd Svenskt Näringsliv vid en presskonferens utanför Näringslivets Hus, efter att LO sagt nej till överenskommelsen. Foto Fredrik Sandberg/TT

LO sa i fredags nej till det förslag till avtal som fanns på bordet, men PTK, paraplyorganisationen för privatanställda tjänstemän och Svenskt näringsliv sa ja. Men om de går vidare utan LO är ännu oklart.

I fredags kraschade förhandlingarna mellan LO, PTK och Svenskt näringsliv gällande ett nytt huvudavtal med förändringar i anställningsskyddet, då LO meddelade att man förkastade förslaget. PTK meddelade kort därefter sitt ja till förslaget på överenskommelse. Och huruvida PTK och Svenskt näringsliv kan gå vidare utan LO är ännu oklart. Unionen, det största facket inom PTK twittrade under lördagen: ”PTK har sagt ja till överenskommelsen mellan parterna om omställning och kompetensutveckling. Vi utgår ifrån att regeringen och dess samarbetspartier håller sitt löfte till parterna att lagstifta i enlighet med överenskommelsen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga