Fängelseprotesterna i Italien fortsätter

I samband med restriktionerna som införts på grund av Coronaviruset har protester brutit ut på fängelser runt om i Italien och minst 11 fångar dött. Många anhöriga demonstrerade under veckan utanför fängelset Rebibbia och justitieministeriet i Rom.

Utrikes
Anhöriga till de intagna protesterar utanför Rebibbia-fängelset i Rom.
Foto: Olivia Brighi

I samband med de restriktioner som införts på grund av coronaviruset har upplopp och protester brutit ut på fängelser och anstalter runt om i Italien. Något Arbetaren rapporterat om tidigare. Restriktionerna innebär bland annat att det inte längre ska vara möjligt för fångarna att ta emot besök av anhöriga eller få tillfällig permission. Samtidigt växer rädslan för en eventuell spridning av coronaviruset inne på anstalterna.

Hittills har minst 11 fångar mist livet och många skadats allvarligt. En bidragande orsak till dödsfallen är att intagna i samband med upploppen brukat överdoser av metadon, som förvarats på sjukavdelningar.

I tisdags protesterade anhöriga till de intagna utanför justitiedepartementet och utanför fängelset Rebibbia i Rom. Arbetaren publicerar bilder från demonstrationerna.

Foto: Olivia Brighi
Foto: Olivia Brighi
Foto: Olivia Brighi
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Olivia Brighi
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano