Ledare #98/2022

Fördunklande och fördummande om extremism

Foto: Axel Green

Svenska myndigheters arbete mot extremism är fördummande. I de krystade försöken att få vänsteraktivism, vit maktmiljön och radikal islamism att framstå som varandras syskon skalar man bort det politiska innehållet.

Centrum mot våldsbejakande extremism har släppt en ny rapport, som återigen bekräftar att våldsbejakande extremism blir oanvändbart som begrepp när man från början bestämt sig för vad man ska komma fram till. Oavsett vad resultatet säger så ska det till varje pris kommuniceras ut att dessa miljöer är varandras spegelbilder. Denna gång handlar det om synen på maskulinitet.

I en artikel på nyhetssajten Omni får vi veta att ”oavsett om det gäller högerextremism, islamistisk extremism eller vänsterextremism delar de i många fall åsikten att världen behöver en återupprättad manlighet”.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga