Inrikes #89/2022

I skuggan av inflationen

Hammarkullen gör sig redo för en ekonomisk kris som ingen i nuläget vet hur den kommer att sluta. Foto: Ali Lorestani

Sverige går in i en lågkonjunktur 2023. Med stigande el- och matpriser sätter det press på redan ekonomiskt svagare i Hammarkullen. Lokala eldsjälar pratar om vikten av organisering för att klara krisen medan regeringen inte lovat något för de mest utsatta.

Några stationer med spårvagn från Göteborgs central ligger Hammarkullen. Området är ett klassiskt miljonprogram med höga betonghus i grå toner. Mitt i, inklämd mellan betonghusen, finns en stor lekpark med grönytor som man kan springa och leka bland. I Folkets hus, som ligger mittemot spårvagnsstationen, håller en kvinna på att städa inför dagens besökare.

I Hammarkullen är medianinkomsten 193 500 kronor jämfört med medianinkomsten för hela landet som ligger på 326 026 kronor. Stadsdelen gör sig redo för en ekonomisk kris som ingen i nuläget vet hur den kommer att sluta. Den pågående inflationen medför ökade matpriser som tömmer fickor som redan är ansträngda.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan