Tidskrift #50/2022

Kristjänst i det offentliga rummet

Till gränsövergången i Medyka, mellan Ukraina och Polen, kommer barnfamiljer vandrande till fots eller med bil. De behöver förnödenheter men många gånger även psykologiskt stöd. Om detta berättar Psykologtidningen. Foto: Torstein Bøe/TT

Psykologtidningen är en röst för en yrkesgrupp som kanske mest verkar i det slutna rummet. I senaste numret framträder de i en mer offentlig roll.

Tidskriften Psykologtidningen är en pigg, ofta normkritisk och empatisk vän för alla som funderar över människan i samhället. Det är i första hand en medlemstidning som ges ut av Psykologförbundet, men har en angelägenhet för vem som helst, i varje nummer finns det intressanta längre och kortare reportage, nyheter och diskussioner som berör människan i kris, eller som bara är nyfiken på sin roll i samhället.

Nummer 4 är ett temanummer med några texter kring psykologer på scen. Man tänker sig mötet med en psykolog som något av ett hemligt eller privat möte, men under ett par decennier har psykologin konkret tagit sig ut i det offentliga genom exempelvis psykologer som kommenterar filmer eller teater före och efter en föreställning, eller, som på Fria teatern i Stockholm, deltar i en improviserad gestaltning av från publiken inskickade förslag på konflikter mellan eller inom människor.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga