Inrikes #30/2022

Masala Masala-anställda hoppas på nytt fack

Ahidul Khan, Emil Boss och Farjana Tania

Ahidul Khan och Farjana Tania fortsätter kämpa. De lurades lägga ned sitt ärende mot arbetsköparen Masala Masala av sin egen ombudsman på Hotell- och restaurangfacket. I onsdags inleddes förhandlingar mellan deras nya fack Stockholms LS och restaurangen.

Arbetaren har avslöjat hur Ahidul Khan och Farjana Tania, båda tidigare anställda på restaurang Masala Masala i Stockholm, lurades av sitt eget fack att avsluta sitt ärende mot arbetsköparen trots bevis på grovt utnyttjande. Men trots sveket har de inte gett upp. Nu har de båda gått med i syndikalistfacket Stockholms LS av SAC, som på onsdagen höll en första förhandling med arbetsköparens ombud.

– Inga arbetare i Sverige ska arbeta under den typen av villkor som rått på Masala Masala. Det är av yttersta vikt att de som har sämst villkor stöds av arbetarrörelsen om vi ska vända på den här utvecklingen i branschen och på arbetsmarknaden, säger Emil Boss, facklig sekreterare på Stockholms LS.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga