Inrikes #25/2022

Hamn­arbetar­förbundet inleder blockad mot ryska fartyg

Varslet gäller alla 52 hamnar i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT

I dag måndagen den 28 mars inleder Svenska Hamnarbetarförbundet en blockad mot ryska fartyg i protest mot invasionen i Ukraina. Blockaden börjar gälla från klockan 11:00 på förmiddagen och det är i dagsläget oklart hur länge den kommer att pågå.

Redan för två veckor sedan varslade Svenska Hamnarbetarförbundet arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar om en landsomfattande blockad mot ryska fartyg, ryskt gods och sjötrafik till och från ryska hamnar. Detta som en sympatiåtgärd till stöd för Ukrainas hamnarbetare och civilbefolkning under pågående rysk invasion.

Idag måndagen den 28 mars inleddes blockaden. Hamnarbetarna organiserade i Svenska Hamnarbetarförbundet kommer inte att arbeta med några arbetsuppgifter kopplade till ryskägda fartyg, fartyg på väg till eller från Ryssland eller fartyg med ryskt gods ombord. Stridsåtgärderna innebär att allt ifrån lossnings- och lastningsarbete till bogsering och förtöjning av utpekade ryska fartyg.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga