Kultur #11/2022

Med hopp om nytt bränsle för kulturen

Jonatan Spejlborg, här i videoverket: ”Män som faller”, kommer till Folk och Kultur som startar onsdag denna vecka. Till höger: Är den samiska kulturen mest en fråga för de norra regionerna eller för Sverige som helhet? Sverker Olofsson leder ett samtal arrangerat av Regionsamverkan Kultur i Norr samiska kulturpolitiken. På bilden Liv Aira och Marika Renhuvud, samiska dansare. Foto: Performing Pictures (t v) och Sami Maldonado

Återstart för kulturen, isländska konstnärskollektiv och kulturpolitik under valåret. Det står på programmet under årets Folk och kultur. På grund av tidigare coronarestriktioner är konventet digitalt för andra året i rad. Arbetaren har pratat med arrangören.

Onsdag den 9 februari inleds Folk och kultur, en kulturpolitisk arena i Eskilstuna som är inne på sitt femte år. Evenemanget pågår under tre dagar och har drygt 100 programpunkter.

Folk och kultur är deltagarstyrt och det betyder att den som vill arrangera något skickar in ett förslag som granskas. Arrangören Kulturlyftet sätter ihop programmet. Målsättningen är att ha ett brett program, säger Ismo Railisson, projektledare för Folk och kultur:

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga