TV #2/2022

“Vi har inte råd med testerna”

7-novemberrörelsen, som främst organiserar arbetslösa, utlyste demonstrationen på Plebiscito-torget i centrala Neapel. I videon berättar demonstranter om sin situation för Arbetaren.

Demonstranter i Neapel samlades på tisdagen för att protestera mot avgifterna på munskydd och covid-tester i Italien. Väntetiderna till vårdcentralernas kostnadsfria provtagning är långa och många arbetare i Italien måste betala ur egen ficka för att kunna gå till jobbet.

Smittspridningen ökar i Italien precis som på andra håll i Europa. Sjukhusen i Neapel överbelastade och trots att en stor del av befolkningen är vaccinerad, sprider sig det nya omikron-viruset i samhället.

De italienska pandemireglerna krävde tidigare att anställda inom alla branscher ska visa upp ett så kallat ”green pass”, en sorts covidbevis, eller ha ett negativt covidtest som inte är äldre än 48 timmar för att få arbeta. Sedan den 1 januari får ovaccinerade personer överhuvudtaget inte arbeta, och förlorar därmed lönen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984