Utrikes #96/2021

Skolbarn drabbade av konflikten i Kamerun

Yasmine Sherif, ordförande för Education Cannot Wait och Jan Egeland, generalsekreterare för Norska flyktingrådet, möter studenter på Souza Gare school i Kamerun. I skolan går barn som flytt våldet i de nordvästra och sydvästra regionerna. Foto: ECW/Daniel Beloumou/IPS

Den humanitära krisen i Kamerun fortsätter att förvärras i spåren av de strider som rasar i landet. Bland offren finns många skolbarn som enligt internationella organisationer faller offer i konflikten mellan regeringsstyrkor och separatister.

Förra veckan besökte Yasmine Sherif från den globala fonden Education Cannot Wait, ECW, Kamerun tillsammans med Jan Egeland, som är ordförande för biståndsorganisationen Norska flyktinghjälpen. Deras budskap är att läget i det afrikanska landet blivit alltmer akut.

– Situationen är förödande och utbildningsystemet är under attack. Bara under förra veckan attackerades en skola, vilket ledde till att fyra elever och en lärare dödades. En flicka fick sina fingrar avhuggna eftersom hon befann sig i skolan. Detta har skapat en rädsla för att gå till skolan, säger ECW:s chef Yasmine Sherif.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga