Utrikes #92/2021

Förhoppningar om stärkt skydd för afrikanskt fiske

Det WTO-möte som inleds i slutet av november kan leda till att de förhandlingar om fiskesubventioner som har pågått i över 20 års tid ska kunna avslutas. Bilden visar den fångst en fiskare i Zimbabwe har till försäljning. Foto: Ignatius Banda/IPS

De globala fiskesubventionerna kommer återigen att stå på dagordningen när ett ministermöte inom Världshandelsorganisationen, WTO, snart inleds. Samtidigt menar experter att även de afrikanska regeringarna måste stärka skyddet av sina fiskebestånd.

WTO-förhandlingarna om fiskesubventionerna kommer att inledas i slutet av november. Vid ett möte som hölls i somras kallade WTO:s generalsekreterare Ngozi Okonjo-Iweala subventionerna för ”skadliga” och uttryckte en viss optimism för att det ska gå att nå fram till ett avtal som begränsar de subventioner som bidrar till överfiske.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Läsare av nyhetsbrev får 👇

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar