Film #43/2021

Har du sett det förut?

Pippi på rymmen. Foto: Joakim Eriksson/Mikael Cross Films

Vitt skräp är en film som förutsägbart nog inte håller ihop, trots enstaka roligheter och mycket kitsch och lite väl beprövade gamla filmtrick.

En film som redan i pressmeddelandet kallas nyskapande i samma andetag som den refererar till Quentin Tarantinos och Guy Richies verk kan man inte undgå att ha en mängd fördomar om. Många av dem infrias tyvärr. Vitt skräp visar med all önskvärd tydlighet att kvalitet inte direkt hänger samman med att släppa loss sina filmambitioner utan pk-filter eller inkvoteringar för att få med fler än vita tuffa killar.

”Referenserna” man talar om är allt för ofta skrattretande plagiat, men det finns fler, jag hinner i rasande fart anteckna Bröderna Coens No country for old men och Tony Scotts True Romance men även Jönssonligan och Pippifilmernas Blom och Dunder-Karlsson vad gäller de pundiga pundarna Conny och Kenneth, särskilt när de försöker genomföra ett rån med strumpbyxor på huvudet och strumpbenen viftande ned över axlarna som ett barn som leker Pippi. Ändå är deras timing och partnerspel väl i klass med Helan och Halvan.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga