Utrikes #2/2021

Våldet ökar i skuggan av fredssamtalen

Fyra män lyfter av en kista täckt av ett vitt tyg, från flaket av en bil.
Mohammad Yousuf Rasheeds kista bärs till den sista vilan. Rasheed var chef för organisationen Free and Fair Election Forum, som bevakade val. Han dödades i en attack i Kabul den 23 december. Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Förra året blev historiskt för Afghanistan – då regeringen och talibanerna för första gången på 19 år lyckades mötas för långa fredsförhandlingar. Men samtidigt drabbades också landet av ett ökande våld.

Deborah Lyons, FN:s generalsekreterares särskilda sändebud för Afghanistan och chef för FN:s insats i landet, Unama, har sagt att vissa framsteg uppnåtts i fredssamtalen mellan den afghanska regeringen och talibanerna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga