Nazist döms för misshandeln i Skövde

En 25-årig tidigare aktivist ur den militanta nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen döms för att ha misshandlat en man i samband med förra höstens pride-evenemang i Skövde.

Inrikes
Mannen, som enligt Expo nu lämnat NMR, döms för misshandel i samband med förra höstens pride-evenemang i Skövde.
Foto: Adam Ihse/TT

Det var den 28 september för precis ett år sedan som ett tiotal aktivister ur den allt mer splittrade nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen samlades i centrala Skövde för att protestera mot ett pride-evenemang som ägde rum i staden. En förbipassarende man protesterade mot nazisternas närvaro och slogs då till marken. Sedan fortsatte misshandeln med sparkar mot den liggande mannen.

Skaraborgs tingsrätt dömer nu en av nazisterna, en 25-årig tidigare dömd man, till skyddstillsyn och böter för misshandeln. Förutom misshandeln döms han även för två fall av brott mot ordningslagen. Mannen har dömts för den uppmärksammade händelsen sommaren 2017 då han sprang in på banan under en direktsänd tennismatch i Båstad med nazistiska budskap.

Enligt tidningen Expo har 25-åringen, precis som många andra tidigare aktivister, lämnat NMR.