Inrikes #76/2020

Nazist döms för misshandeln i Skövde

Mannen, som enligt Expo nu lämnat NMR, döms för misshandel i samband med förra höstens pride-evenemang i Skövde. Foto: Adam Ihse/TT

En 25-årig tidigare aktivist ur den militanta nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen döms för att ha misshandlat en man i samband med förra höstens pride-evenemang i Skövde.

Det var den 28 september för precis ett år sedan som ett tiotal aktivister ur den allt mer splittrade nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen samlades i centrala Skövde för att protestera mot ett pride-evenemang som ägde rum i staden. En förbipassarende man protesterade mot nazisternas närvaro och slogs då till marken. Sedan fortsatte misshandeln med sparkar mot den liggande mannen.

Skaraborgs tingsrätt dömer nu en av nazisterna, en 25-årig tidigare dömd man, till skyddstillsyn och böter för misshandeln. Förutom misshandeln döms han även för två fall av brott mot ordningslagen. Mannen har dömts för den uppmärksammade händelsen sommaren 2017 då han sprang in på banan under en direktsänd tennismatch i Båstad med nazistiska budskap.

Enligt tidningen Expo har 25-åringen, precis som många andra tidigare aktivister, lämnat NMR.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga