Inrikes #67/2020

NMR har samlat in en miljon kronor sedan valfiaskot

Nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen har fått in en miljon kronor i donationer sedan valet 2018. Nu hoppas organisationen kunna bygga upp egna medier på minst tio orter runt om i Sverige innan 2024. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den militanta nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen har samlat in omkring en miljon kronor genom kryptovalutan bitcoin sedan deras bankkonton stängdes 2017. Det visar Försvarshögskolans nya rapport om radikalnationalistiska miljöer i Sverige som släpptes i veckan.

Det senaste årets splittring inom den svenska naziströrelsen har gjort att organisationen Nordiska Motståndsrörelsens utåtriktade aktiviteter minskat kraftigt sedan valet 2018. Där satsade NMR stora resurser men valet blev ett fiasko och ledde bland annat till att organisationen splittrades ett knappt år senare då flera ledande medlemmar övergick till det nybildade Nordisk Styrka med den tidigare NMR-ledaren Klas Lund i spetsen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga