Inrikes #52/2020

Prövning av munskydden nobbas av högsta instans

Högsta förvaltningsdomstolen avvisar Arbetsmiljöverkets begäran om att ompröva. Foto: Henrik Montgomery/TT

Arbetsmijöverket nobbas av Högsta förvaltningsdomstolen. Det blir ingen rättslig omprövning av förvaltningsrättens dom. Därmed ges Stockholm Stad rätt att köra över Arbetsmiljöverkets beslut om både munskydd och visir för personalen på äldreboendet Serafen i Stockholm.

Den rättsliga prövningen av frågan om att arbetsköparen tvingas ge personalen både munskydd och visir vid ”patientnära arbete” på äldreboendet Serafen i Stockholm är över. Högsta förvaltningsdomstolen avvisar Arbetsmiljöverkets begäran om att ompröva. Därmed ligger förvaltningsrättens beslut fast. Stockholm Stad måste inte ge personalen både munskydd och visir.

”Det hade varit bra att få sakfrågan prövad. Arbetsmiljöverket har ställt krav på att personalen ska ha adekvat skyddsutrustning såsom munskydd och visir även i andra ärenden. Vår bedömning av vilken skyddsutrustning som krävs i den aktuella typen av situation står fast.”, skriver Arbetsmiljöverkets presstjänst till SVT nyheter.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga