Inrikes #51/2020

JO utreder Arbetsmiljöverket i munskyddsskandal

Frågan är en förlängning av striden om skyddsutrustningen på äldreboendet Serafen i Stockholm där facket krävde att personal skulle få ha både munskydd och visir. Foto: Anders Wiklund/TT, WikimediaCommons Montage: Arbetaren

Efter påtryckningar från arbetsköparna tonade Arbetsmiljöverket ned sin tidigare stränga rekommendation om munskydd för vård- och omsorgspersonal. Nu ska Justitieombudsmannen granska agerandet som anmälts av Kommunal.

Justitieombudsmannen, JO, har beslutat att utreda Arbetsmiljöverkets agerande i frågan om munskydd för vård- och omsorgspersonal. SVT:s avslöjande i maj om att myndigheten mjukat upp sina riktlinjer efter påtryckningar från arbetsköparorganisationen SKR fick facket att anmäla Arbetsmiljöverket.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga