Utrikes #47/2020

Många frågetecken kring Israels planerade annektering

De illegala bosättningarna på det ockuperade Västbanken riskerar att annekteras av Israel om två veckor. Något som skulle innebära ett hårt slag mot den redan svårt drabbade palestinska befolkningen. Foto: Bengt Sigvardsson

Med knappt två veckor kvar återstår fortfarande många frågetecken kring Israels planerade annektering av det ockuperade Västbanken. Skulle premiärminister Benjamin Netanyahus planer gå vägen riskerar livet att bli betydligt tuffare för den redan hårt drabbade palestinska befolkningen.

Högerledaren och den korruptionsåtalade premiärministern Benjamin Netanyahu har tidigare angett 1 juli som startdatum för den planerade annekteringen av de illegala bosättningarna på Västbanken. Planen har fördömts i stora delar av omvärlden men omfamnats av den amerikanska Trump-administrationen. Samtidigt genomgår Israel sin största ekonomiska kris i historien och nu finns även tecken på att stödet från USA börjar minska.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp