Inrikes #43/2020

Ministern sågar las-utredning – går vidare ändå

"Med tanke på de krav vi har på att balansen ska upprätthållas så kommer det inte att vara det här förslaget. Vi kommer att behöva justera det och ta in synpunkter från olika remissinstanser", säger Eva Nordmark. Foto: Ali Lorestani, Fredrik Sandberg/TT Montage: Arbetaren

Las-utredningens förslag på ny lag om anställningsskydd beskylls ge jackpot åt arbetsköparna och därmed bryta mot direktiven. Det håller arbetsmarknadsminister Eva Nordmark med om, men kommer ändå att låta utredningen gå vidare enligt plan.

På måndagen bekräftades de förslag på ändringar i Lagen om anställningsskydd som Arbetaren tidigare rapporterat om. Både fack och arbetsrättsexperter har varnat för att ett genomfört utredningsförslag skulle ändra maktbalansen till arbetsköparnas fördel.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga