Inrikes #41/2020

Kommunal: ”Bara godtycke kvar” med nya Las-förslagen

Enligt Johan Ingelskog har en regering som inte vill förändra arbetsmarknaden i grunden bar en plats att lägga utredningen – i papperskorgen. Foto: Kommunal, Wikimedia Commons och Fredrik Sandberg/TT Montage: Arbetaren

Det skulle få katastrofala följder om LAS-utredningens förslag infördes. Detta anser Kommunal och sparar inte på krutet i sin kritik. "Katastrofalt" kallar facket också det utgångsläge som facken ges att komma överens med motparten för att undslippa lagen. Men trots det är det inte otänkbart att Kommunal återvänder till förhandlingsbordet.

De utkast på förslag på ändringar av Lagens om anställningsskydd som läckt ur regeringens utredning har hittills fått LO att tycka att hela utredningen bör ”kastas i papperskorgen”. När nu slutförslagen läckt till SVT står effekten kanske än mer tydlig för facken.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga