Utrikes #33/2020

Rohingyer riskerar sina liv för att ta sig till Malaysia

Fyra kvinnor och ett barn befinner sig vid polisstationen i Ukiya i Cox's Bazar efter att polisen hindrat dem från att resa ge sig av på en farlig resa mot Malaysia med hjälp av människosmugglare. Foto: Rafiqul Islam/IPS

Förrförra veckan räddades närmare 400 utsvultna och uttorkade rohingyer som befann sig på en båt utanför Bangladeshs kust. Minst 32 personer ombord på båten var döda. Personer som arbetar nära flyktinglägren i Cox’s Bazar uppger att många rohingyer varje månad ger sig ut på livsfarliga resor med förhoppningen att ta sig till Malaysia.

Flyktingarna som räddades förra veckan hade befunnit sig på båten i två månaders tid innan de undsattes av den bangladeshiska kustbevakningen. Det har ännu inte framkommit om flyktingarna gett sig av från hemlandet Myanmar, eller från något av de läger i Cox’s Bazar i Bangladesh, där över en miljon rohingyaflyktingar bor efter att ha undflytt förföljelsen och våldet i grannlandet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga