Inrikes #30/2020

Miljörörelsen vill lära av krisen

Johanna Sandahl är ordförande i Naturskyddsföreningen och hon hoppas att samhället ska lära av den pågående krisen. Foto: Naturskyddsföreningen

Minskat flygande och nedsläckta storstäder gör att utsläppen åtminstone tillfälligt gått ner under den globala coronakrisen. Plötsligt har debatten om omställning tagit fart på allvar. Alla är dock inte övertygande om att den håller i sig.

Allt fler röster höjs nu för att använda den pågående krisen till att bygga ett mer hållbart samhälle. Med flygplan på marken, minskad produktion och hela städer i karantän tvingas allt fler jobba hemifrån. Möten som annars skulle inneburit långa resor, ofta med flyg, ersätts med samtal över nätet. Den globala coronapandemin har fått många att inte bara oroas, utan också att tänka om.

I en debattartikel i tidskriften Aktuell Hållbarhet skriver representanter för ett trettiotal miljö- och hållbarhetsorganisationer att det nu finns tid att stanna upp och ändra på ohållbara strukturer.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984