Inrikes #21/2020

SD-styrda Hörby hotas av böter

"Det är otroligt viktigt att stå upp emot politiska krafter som hotar fackliga och demokratiska rättigheter", säger Akademikerförbundets Heike Erkers i ett pressmeddelande om situationen i Hörby. Foto: Magnus Länje och JohanNilsson/TT. Montage: Arbetaren

När sex fackförbund anmälde arbetsmiljöproblem i Hörby till Arbetsmiljöverket svarade kommunpolitikern Stefan Borg (SD) med att kalla anmälan för "ett angrepp på folkstyret". Arbetsmiljöverket hotar nu kommunen med vite om ledningen inte, inom två månader, vidtar åtgärder för att rätta till arbetsmiljöproblemen.

Mobbning, kränkningar, utköp och en utbredd rädsla att bli av med jobbet ledde till att sex av kommunpersonalens fackförbund gemensamt anmälde Hörby Kommun till Arbetsmiljöverket.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga