Signerat #20/2020

Lidande behöver mötas av kärlek

Foto: Privat

"Patriarkatets gräns: Kom inte över. Rasera inte vår tro på att vi har full kontroll. Se vår makt, men kräv inget av oss. För då blir vi djävlar. Då stänger vi allt. Då krossar vi er, svaga vidriga utsatta värdelösa avskum." Anna Sanvaresa skriver Signerat i Arbetaren.

Snön smälte snabbt undan från den hemska måndagen då allt förändrades och jag blev dumpad igen. Då när Jimmie satt på flyget som nån jävla golfturist på charterresa till Turkiet. På Lesbos består en fjärdedel av befolkningen av flyktingar som byborna tar hand om, hjälper. Som Eyvind Johnson skrev i Grupp Krilon: om fascisten går över din trädgård till grannens, vad gör du då? Som han skrev: ”Låt oss vara modiga mänskor”. Jag stoppade i mig medicin för att smärtan inte skulle vrida kroppen ur led med sina kramper, musklernas skrik: efter ömhet? Eller våldsamhet?

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga