Inrikes #76/2019

Tysta manifestationer mot nattens utvisningar

På Stora torget i Karlstad samlades många människor i en tyst manifestation mot utvisningarna. Foto: Privat

På flera håll runt om i Sverige hölls det igår manifestationer mot nattens hårt kritiserade massdeportation av människor till Afghanistan. Människorättsorganisationer har kritiserat beslutet att utvisa till ett land som den svenska ambassaden i Kabul avråder folk från att resa till.

I tysta ringar samlades folk i bland annat Karlstad, Ystad och Gävle som en protest mot att Sverige under natten tvångsutvisade ett femtiotal personer, varav flera ungdomar, till det svårt krigsdrabbade Afghanistan.

Protesterna har pågått hela hösten och en lång rad människorättsorganisationer har kritiserat Sverige för Migrationsverkets beslut att utvisa människor till ett land som den svenska ambassaden i Kabul avråder folk från att resa till på grund av det svåra säkerhetsläget.

Bakom tisdagens manifestationer stod nätverket Circle of Silence – mot utvisningar till krig och förföljelse.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga