Inrikes #73/2019

Arbetare klämdes under två ton tungt rör

Enligt räddningstjänsten ska mannen ha jobbat med lossning av en lastbil när han fick ett två ton tungt rör över sig. Foto: Pontus Lundahl/TT

En man skadades allvarligt i en arbetsplatsolycka vid värmeverket i Skellefteå under torsdagen. Mannen ska ha klämts under ett två ton tungt rör.

Olyckan inträffade strax innan klockan 9 på torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha jobbat med lossning av en lastbil när han fick ett två ton tungt rör över sig.

Olyckan inträffade på värmeverket i centrala Skellefteå och mannen fördes med ambulans till sjukhus. Senare under dagen fördes han vidare till Norrlands universitetssjukhus i Umeå där han nu vårdas för allvarliga skador, enligt Sveriges Radio Västerbotten.

Den senaste veckan har flera allvarliga arbetsplatsolyckor inträffat runt om i Sverige. Sedan förra onsdagen har tre personer omkommit på sina jobb. Förra året omkom minst 55 personer i arbetsplatsolyckor, en ökning jämfört med tidigare i år.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga