Inrikes #55/2019

Arbetsträning stoppas i norra Bohuslän

En tredjedel av Arbetsförmedlingens anställda i norra Bohuslän har sagts upp eller själva sökt sig vidare till andra arbetsgivare till följd av nedskärningar. Foto: Erik Simander/TT

Till följd av Arbetsförmedlingens nedskärningar har myndigheten beslutat att tillfälligt stoppa arbetsträning i Bohuslän.

En tredjedel av Arbetsförmedlingens anställda i norra Bohuslän har sagts upp eller själva sökt sig vidare till andra arbetsgivare till följd av nedskärningar. Att färre jobbar på myndigheten har gjort att beslut har tagit längre tid att fatta och till följd av det har beslut om arbetsträning tillfälligt stoppats i flera kommuner.

Arbetsträning erbjuds personer långt ifrån arbetsmarknaden och med hjälp av anpassade arbetsuppgifter och handledning får den arbetssökande personen vara på en arbetsplats under kortare tid. Förra året arbetstränade exempelvis cirka 700 personer i Uddevalla kommun.

– I det läget som vi befinner oss nu är det nästan omöjligt att hantera alla dessa beslut. Det vi behöver göra nu är att ta hand om dem som är lag- och förordningsstyrda, säger Kemal Basic, sektionschef på arbetsförmedlingen i norra Bohuslän, till Sveriges Radio.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984