Utrikes #95/2018

Ryanairs vd blev ”världens sämsta chef”

Ryanairs vd Michael O'Leary i väntan på en presskonferens i Berlin. Han har gjort sig känd för ett antifackligt styre. Foto: Bernd von Jutrczenka/TT

Ryanairs vd Michael O’Leary utsågs på världsfacket ITUC:s kongress till “världens sämsta chef”. Han delar nu titeln med Amazons grundare som vann omröstningen på världsfackets förra kongress.

Ryanairs vd Michael O’Leary stod som ensam segrare om titeln ”världens sämsta chef”, som återkommande utses på världsfacket ITUC:s kongress.

På årets kongress i Köpenhamn, som avslutas på fredagen, lämnade han konkurrenterna i toppen efter sig, och de som fick kräla i stoftet var Uber, Samsung och The Weinstein company.

Michael O’Leary kan nu sälla sig till övriga, tveksamt lyckliga, vinnare såsom grundaren av Amazon Jeff Bezos som kammade hem segern i Berlin 2014.

”Det har rått systematiskt dåliga arbetsvillkor på Ryanair sedan starten och deras anställda har sagt att nu får det räcka. Vi accepterar inte att behandlas så här”, kommenterade Stephen Cotton från transportfederationen ITF utnämningen på Twitter.

Michael O’Leary, som hittills inte dolt sin antifackliga linje, har tidigare sagt att ”helvetet kommer att frysa till is” innan han tillåter fackföreningar i företaget.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga