Utrikes #71/2018

Kanadensiska brevbärare planerar att gå ut i strejk

Anledningen till postarbetarnas strejkvarsel i Kanada är de anställningsavtal som skiljer sig åt beroende om man jobbar i en större stad eller ute på landsbygden, något som påverkar lönerna. Bilden är tagen i Winnipeg under denna förra stora kanadensiska poststrejken, 2011. Foto: Trevor Hagan/TT

Kanadensiska postarbetare har röstat för att gå ut i strejk. Beslutet fattades med överväldigande majoritet av medlemmarna i postarbetarfacket, CUPW.

Det var i början av veckan som över 90 procent av medlemmarna i det kanadensiska postfacket Canadian Union of Postal Workers, CUPW, röstade för att gå ut i strejk.

Anledningen är de anställningsavtal som skiljer sig åt beroende om man jobbar i en större stad eller ute på landsbygden, något som påverkar lönerna.

– Under det senaste årtiondet har villkoren för alla våra medlemmar försämrats och många är alldeles för överbelastade. Och det måste få ett slut, våra medlemmar har talat och det är dags att ta itu med problemen, säger Mike Palecek, ordförande i CUPW, i ett pressmeddelande.

Om ingenting nytt händer bryter strejken ut den 26 september.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga