Kultur #56/2018

Urkult om nutida och historiska kvinnor

Musikgruppen Forbidden Orchestra, med medlemmar från Argentina, Danmark, Palestina, Senegal och Sverige. Foto: Pressbild

[FESTIVAL] Urkult 2-4 augusti Näsåker I år fokuserar musikfestivalen Urkult på att synliggöra kvinnors berättelser och kvinnor i historien, på scen och i feministiska projekt. Urkult är musikfestivalen intill Ångermanälven och Nämforsens hällristningar, i det lilla samhället Näsåker i Västernorrland. Programmet håller sig med både nyskapande och traditionell folkmusik från hela världen, med stilar som reggae, […]

[FESTIVAL] Urkult
2-4 augusti
Näsåker

I år fokuserar musikfestivalen Urkult på att synliggöra kvinnors berättelser och kvinnor i historien, på scen och i feministiska projekt.

Urkult är musikfestivalen intill Ångermanälven och Nämforsens hällristningar, i det lilla samhället Näsåker i Västernorrland. Programmet håller sig med både nyskapande och traditionell folkmusik från hela världen, med stilar som reggae, hip hop, balkanblås och visor.

Med stöd av ett jämställdhetsbidrag från Statens musikverk har man bokat fyra akter: Säkert! med Annika Norlin, folkmusikgruppen Norr om Stockholm, Hillviensemblen och Forbidden Orchestra.

Den sistnämnda består av fem kvinnor som spelar på instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i deras hemländer – Argentina, Danmark, Palestina, Senegal och Sverige.

Urkult arrangeras årligen sedan 1995.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga