Inrikes #87/2017

Polisrazzia mot kurdisk tv-kanal i Stockholm

Den kurdiska tv-kanalen Aryen, belägen i Nacka, är en viktig röst för kurder i Sverige. På tisdagen anhölls en person vid kanalen misstänkt för grovt ekobrott. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Polisen slog under tisdagsmorgonen till mot den kurdiska tv-kanalen Aryen TV med säte i Nacka strax utanför Stockholm. En person anhölls och är nu misstänkt för bland annat grovt bokföringsbrott.

Enligt uppgifter som Arbetaren tagit del av slog polisen till tidigt på tisdagsmorgonen mot en tv-kanal i Nacka. Aryen TV riktar sig mot östra Kurdistan och sänder nyheter och andra program på kurdiska, persiska och engelska och är en viktig kanal för det kurdiska folket.

Enligt Stockholmspolisen gjordes tillslaget i samarbete med Ekobrottsmyndigheten och där säger presskommunikatören, Niklas Ahlgren, att en person anhölls.

– Det rör sig om ett tillslag mot stiftelsen Kurdisk media som äger tv-kanalen. Den person som anhölls är misstänkt för grovt bokföringsbrott och näringspenningstvätt, säger han till Arbetaren.

Kurdisk media har det senaste åren blivit hårt ansatt både i Turkiet, där flera tv-kanaler och tidningar tvingats lägga ned, och i övriga Europa. Det har lett till hård kritik från organisationen Reportrar utan gränser.

Enligt Ekobrottsmyndigheten kommer uppgifterna om misstankar kring det aktuella tillslaget mot Aryen TV från Skatteverket.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984