Kultur

Bergmark i fin form

En av Arbetarens särskilda favoritlivsbetraktare är journalisten och förlagsredaktören Stefan Bergmark. Nu har han kommit med sin tredje krönikesamling Rapporter från verkligheten samt en och annan dröm (Bokförlaget Norlén & Slottner). Det är inte tyckande i största allmänhet utan välförankrade bilder av politik och media, tendenser och myter, ofta från den egna horisonten Malmö (som också […]

En av Arbetarens särskilda favoritlivsbetraktare är journalisten och förlagsredaktören Stefan Bergmark. Nu har han kommit med sin tredje krönikesamling Rapporter från verkligheten samt en och annan dröm (Bokförlaget Norlén & Slottner).

Det är inte tyckande i största allmänhet utan välförankrade bilder av politik och media, tendenser och myter, ofta från den egna horisonten Malmö (som också också får brallorna neddragna en smula – till kanske någon förargelse för svärmaren, men inte helt avskräckande för den allmänt anstuckne).

Krönikorna, vars rubriker ofta är små mästerstycken i sig själva, som ”Hur dum är egentligen mänskligheten?”, ”Fackkamp utan partipamp”, ”Livspusslet, staten och kapitalet” och ”Nerpissad offentlighet”, börjar ofta med en reflektion kring en artikel eller ett tv-program som blommar ut i ett helt litet föredrag – påläst, underhållande och bestickande. Dogmatismen lyser med sin frånvaro.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan