Satir

Nya friska tag i arbetsköparbranchen

Kläd- och krafs-kedjan Urban Outfitters har upprört sosse-sverige i veckan genom att helt sonika sparka personalen och i stället hyra in arbetskraften. Facket ser det hela som ett sätt att minska arbetarnas inflytande och tusentals har redan protesterat genom protestlistor och grupper på facebook.– Vi vill bara ha en effektivare lösning, säger företagets hemlighetsfulle vd […]

Kläd- och krafs-kedjan Urban Outfitters har upprört sosse-sverige i veckan genom att helt sonika sparka personalen och i stället hyra in arbetskraften. Facket ser det hela som ett sätt att minska arbetarnas inflytande och tusentals har redan protesterat genom protestlistor och grupper på facebook.
– Vi vill bara ha en effektivare lösning, säger företagets hemlighetsfulle vd Urban. Men det här är bara en variant av många, nu ska vi prova något nytt igen.
Från och med nästa vecka kommer den inhyrda personalen att entledigas och ersättas av praoelever från högstadieskolor i Bohuslän.
– Det känns jätteroligt, säger Putte som går i 8:an. Vi ska få välja vad vi vill från reahyllan (om det inte kostar mer än 99 kronor) när vi jobbat klart våra två veckor, säger han stolt.
Nu reses krav på att stoppa prao-eleverna som strömmar in över gränserna för att ta jobb utan lön.
– De försörjs ofta av en ”pappa” och en ”mamma” för att kunna agera lönedumpare, förklarar ombudsmannen Rimmy Jekman på Handels.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan