Inrikes

Solidaritetsmanifestation för attackerad vänsterpolitiker

Omkring 250 människor manifesterade i torsdags i Jordbro centrum för att fördöma knivöverfallet på Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktige i Haninge för Rättvisepartiet Socialisterna. Han var själv en av talarna och nämnde andra nazistiska attentat som skett nyligen, bland andra mordbranden i december mot en småbarnsfamilj i Högdalen där delar av familjen är syndikalister, som liksom Bernhardsson […]

Omkring 250 människor manifesterade i torsdags i Jordbro centrum för att fördöma knivöverfallet på Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktige i Haninge för Rättvisepartiet Socialisterna. Han var själv en av talarna och nämnde andra nazistiska attentat som skett nyligen, bland andra mordbranden i december mot en småbarnsfamilj i Högdalen där delar av familjen är syndikalister, som liksom Bernhardsson hade hotats på en nazi-hemsida innan.

Bernhardsson påminde också om erfarenheterna från 1990-talet då en bred antirasistisk organisering lyckades tränga tillbaka nazismen. En kulturförening som var med då, Levande Zon, var medarrangör även av denna demonstration. Bland andra talare märktes Kali Jadidoleslami från JIM-kommittén och Pari Zare från Iranska Flyktingars Riksorganisation.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar