Utrikes

Klimatet kräver nya kartor

En helt ny ö har skapats utanför Grönland av den globala uppvärmningen, skriver brittiska tidningen The Independent. Ön, som är flera kilometer lång, ligger utanför Grönlands östkust och har tidigare varit sammanlänkad med Grönland av is som nu har smält. Ön – som döpts till Warming Island – kommer enligt en skrivelse från det amerikanska […]

En helt ny ö har skapats utanför Grönland av den globala uppvärmningen, skriver brittiska tidningen The Independent. Ön, som är flera kilometer lång, ligger utanför Grönlands östkust och har tidigare varit sammanlänkad med Grönland av is som nu har smält. Ön – som döpts till Warming Island – kommer enligt en skrivelse från det amerikanska institutet för geologi bara vara den första i raden av många om inte utsläppen av koldioxid minskar tillräckligt för att hindra Grönlandsisen att fortsätta smälta.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga