Inrikes

Hemligstämplade SAC-dokument

Malmö Stad vägrar lämna ut en allmän handling om SAC, som handlar om konflikten kring Tallbackens boende i Fosie. Såväl en privatperson som Arbetaren och andra medier har begärt ut dokumentet, men det har till största delen hemligstämplats med hänsyn till att ett offentliggörande skulle kunna försämra kommunens position i den kommande processen i Arbetsdomstolen, […]

Malmö Stad vägrar lämna ut en allmän handling om SAC, som handlar om konflikten kring Tallbackens boende i Fosie. Såväl en privatperson som Arbetaren och andra medier har begärt ut dokumentet, men det har till största delen hemligstämplats med hänsyn till att ett offentliggörande skulle kunna försämra kommunens position i den kommande processen i Arbetsdomstolen, AD.

Av ett e-postmeddelande som lämnats ut framgår att dokumentet skickats vidare till ”politiker och övriga förvaltningar”, vilket väckt misstankar inom Malmö LS om ett försök till svartlistning av de inblandade i konflikten.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga