Inrikes

Avtal för 1 000 plusjobb rivs upp

De som har plusjobb beviljade för längre än 24 månader måste nu skriva om sina kontrakt. Sven Sjöberg är en av de drygt 4 000 personer som tecknade ett avtal om plusjobb en dryg vecka innan beslutet att slopa plusjobben trädde i kraft i höstas. Sven Sjöberg trivs bra som elevstödjare på Carlforsska gymnasiet i […]

De som har plusjobb beviljade för längre än 24 månader måste nu skriva om sina kontrakt. Sven Sjöberg är en av de drygt 4 000 personer som tecknade ett avtal om plusjobb en dryg vecka innan beslutet att slopa plusjobben trädde i kraft i höstas. Sven Sjöberg trivs bra som elevstödjare på Carlforsska gymnasiet i Västerås, men han oroas av förändringarna.

Merkostnadsersättningen, som bekostar handledning och kompetensutveckling under plusjobbet, tas bort från den 15 mars.
– Det minskar chansen för plusjobbarna att senare få ordinarie arbete, när de inte längre får något stöd under plusjobbet, menar Benita Westin.

På Kommunals förbundskontor arbetas det med att se över vad de kan göra för att skydda plusjobbarnas intressen.
– På arbetsenheten undersöks hur vi kan agera, troligtvis måste vi pröva varje enskilt anställningsavtal för respektive plusjobbare, säger Benita Westin.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga