Satir

Svenska mobboffer

Skandalen med att JAS-plan krängts till Tjeckien genom att muta köparna har gett vårt fosterland en lätt patetisk image. Är det ingen som är intresserad på riktigt av svensk vapenteknologi? Biter inte svenskt stål längre? – Den svenska vapenexporten påminner här närmast om ett töntigt mobboffers försök att skapa social kontakt genom ständiga gåvor, säger […]

Skandalen med att JAS-plan krängts till
Tjeckien genom att muta köparna har gett vårt fosterland en lätt patetisk image. Är det ingen som är intresserad på riktigt av svensk vapenteknologi? Biter inte svenskt stål längre?

– Den svenska vapenexporten påminner här närmast om ett töntigt mobboffers försök att skapa social kontakt genom ständiga gåvor, säger Göran Harem, Bris specialist på mobbning.

Denna infantila diplomati har även avspeglats i svensk utrikespolitik, där utrikesminister Carl Bildt inte verkar sky några som helst sammanhang för att få nya lekkamrater. Han har under sin ämbetstid ertappats med både etniska rengörare, oljestinna Hitlerkopior eller helt vanliga neokonservativa banditer. Men i veckan kom en kalldusch när det meddelades att Calle inte får komma på Robert Mugabes kalas.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga