Utrikes

Nepal: Kortvarigt lugn

Pojken hörde till den lokala gruppenMadhesi Janadhikar Forum, MJF, som protesterar mot den nya provisoriska konstitutionen. MJF anser att konstitutionen inte tar hänsyn till behoven hos madeshifolken som bor i den södra fattigare delen av Nepal. Trots att en tredjedel av nepaleserna hör till madeshifolken utgör de bara en tiondel av regeringen och armen. Efter […]

Pojken hörde till den lokala gruppenMadhesi Janadhikar Forum, MJF, som protesterar mot den nya provisoriska konstitutionen. MJF anser att konstitutionen inte tar hänsyn till behoven hos madeshifolken som bor i den södra fattigare delen av Nepal. Trots att en tredjedel av nepaleserna hör till madeshifolken utgör de bara en tiondel av regeringen och armen.

Efter dödskjutningen har MJF:s protester mot den nybildade regeringen ökat, med attacker mot både regeringens och maoisternas kontor i Lahan. Det utegångsförbud som rådde förra helgen återinfördes på tisdagen, sedan tre aktivister dödats av polisen. Enligt polisens uppgifter, försökte aktivisterna storma ett polishus i staden.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga