Inrikes

Skyddsombud omplacerat

Skyddsombudet Lars Henriksson omplacerades nyligen från monteringen till renhållningen på Volvo Cars Torslanda. – Jag vet att det är för att jag har varit fackligt engagerad. Företaget vill placera mig så långt som möjligt från mina arbetskamrater, säger han till Internationalen. Skyddsombuden på fabriken har i en skrivelse protesterat till företagsledningen. Till bakgrunden hör att […]

Skyddsombudet Lars Henriksson omplacerades nyligen från monteringen till renhållningen på Volvo Cars Torslanda.

– Jag vet att det är för att jag har varit fackligt engagerad. Företaget vill placera mig så långt som möjligt från mina arbetskamrater, säger han till Internationalen.

Skyddsombuden på fabriken har i en skrivelse protesterat till företagsledningen. Till bakgrunden hör att hela avdelningen där Henriksson har arbetat ska läggas ner, och i ett mail som råkade nå den fackliga gruppstyrelsen framgår det att en av orsakerna är den fackliga aktiviteten där.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga