Inrikes

SAC:s generalsekreterare avgår

SAC har under en längre tid brottats med interna stridigheter. De senaste månaderna har sex ledamöter i SAC:s högsta beslutande församling, Centralkommittén, hoppat av. Dessa följs nu av nya avhopp. SAC:s generalsekreterare Lars Hammarberg, som valdes på kongressen 2002, säger att han under en längre tid funderat på att avgå. – Dels på grund av […]

SAC har under en längre tid brottats med interna stridigheter. De senaste månaderna har sex ledamöter i SAC:s högsta beslutande församling, Centralkommittén, hoppat av. Dessa följs nu av nya avhopp. SAC:s generalsekreterare Lars Hammarberg, som valdes på kongressen 2002, säger att han under en längre tid funderat på att avgå.

– Dels på grund av alla inre konflikter och motsättningar, dels för hur Arbetsutskottet, AU, har hanterat sitt uppdrag. Jag upplever att en gruppering, med sina rötter i den så kallade aktivistkulturen, på ett aggressivt sätt velat styra SAC i en viss riktning, och att informella maktstrukturer har haft ett starkt inflytande över centralorganisationen, vilket är odemokratiskt.

Han anser också att AU inte stått bakom honom och andra förtroendevalda utan i stället motarbetat dem.

AU:s enda kommentar till Arbetaren är:

”Vi tackar Lars Hammarberg för tiden som varit och hans arbete för organisationen som generalsekreterare. Vi önskar honom lycka till.”

Förra helgen avgick även förhandlings-sekretaren Jan Hammarberg och avtalssekreteraren Björn Molin av personliga skäl.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga