Utrikes #5/2023

Greta till hård attack mot världsledarna i Davos

Greta Thunberg Davos
Greta Thunberg tillsammans med klimataktivister från Uganda, Ecuador och Tyskland mötte under torsdagen Fatih Birol från Internationella energirådet, IEA, på plats i Davos.
Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg gav under torsdagsförmiddagen deltagarna vid Världsekonomiskt forum i Davos en rejäl känga. På plats under mötet anklagade hon ledarna för världens rikaste länder för att vara de som allra mest bidrar till planetens förstörelse.

Det årligt återkommande världsekonomiska mötet i schweiziska Davos är en samlingsplats för jordens rikaste och mäktigaste personer. Omkring 600 företagsledare och toppolitiker diskuterar under veckan dagsaktuella politiska frågor om allt från kriget i Ukraina till den pågående klimatkrisen.

Temat för i år är ”Samarbete i en splittrad värld”. När Greta Thunberg tillsammans, med flera andra klimataktivister från hela världen, fick uttala sig i samband med en presskonferens var kritiken mot de övriga mötesdeltagarna hård.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga