Bok #89/2022

Osentimentalt och enkelt om arbetets misär

Arbetarförfattaren Henrik Johansson växlar från roman till dikt i sin senaste bok ”Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött”. Foto: Jesper Hansen/Byggnads.

"Bokens huvudperson går genom dikterna med en distans och avsky för sitt arbete utan att låta sig uppslukas av vare sig ilska eller cynism." Arbetarens Martina Engman har läst Henrik Johanssons senaste bok ”Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött”.

Arbetarförfattaren Henrik Johansson växlar från roman till dikt i sin senaste bok ”Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött”. I kronologisk ordning berättar Johansson om sitt arbetsliv där han vandrar mellan arbetsmarknadsåtgärder, jobb och praktikplatser.

Dikterna bygger på dialog och många rader börjar i stil med "Arbetsförmedlingen kom och sa till mig:", "Chefen kom och sa till mig", "Jag sa", "Han sa". I texten skapar det här en rytm som först tycks lite svår och kommer i vägen, men längre in i boken vänjer jag mig och uppskattar den.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga