Inrikes #72/2022

Nazister häktade efter misshandel av ung tjej

NMR
Den allt mer splittrade nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen gjorde återigen ett katastrofval och tog sig inte in i kommunfullmäktige på någon av de orter där de ställde upp. Foto: Mikael Fritzon/TT

Två framträdande nazister i Nordiska Motståndsrörelsen har häktats misstänkta för att bland annat ha misshandlat en tonårstjej i Örkelljunga under valhelgen. I samband med misshandeln ska en av männen också ha kört på en man.

Det var sent i lördagskväll, dagen innan valet, som larmet kom till polisen i skånska Örkelljunga. En 16-årig ska då ha blivit misshandlat med slag och sparkar av två män. En yngre man ska också ha blivit påkörd i samband med misshandeln.

Polisen kunde kort därefter gripa två män. De bägge, Marcus Hansson och Sebastian Elofsson, är aktiva i den militanta nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, och båda kandiderade till kommunfullmäktige på orten.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga