Utrikes #70/2022

Argentina: Deras jobb – att rädda mat

– Nu arbetar jag med att sortera fram ätliga frukter och grönsaker här mellan klockan sju och tre varje dag – och får dessutom betalt, berättar Tomasa Chávez. Foto: Daniel Gutman/IPS

Under många år har Tomasa Chávez nästan dagligen begett sig till Buenos Aires enorma grossistmarknad för att samla upp fullt ätliga frukter och grönsaker som ratats av försäljarna. Det gör hon fortfarande. Men numera får hon lön för att rädda mat som annars hade kasserats.

– Jag brukade komma hit nästan varje dag och leta efter ätbar mat och annat som jag kunde ta med och sälja i mitt hemmakvarter. Nu arbetar jag med att sortera fram ätliga frukter och grönsaker här mellan klockan sju och tre varje dag – och får dessutom betalt, berättar Tomasa Chávez.

Hon ingår i en grupp som numera är anställda av marknaden för att se till att minska det enorma svinnet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga