Kommentar #52/2022

Jag kräks på sam­tidens kapp­vändare

"En, för bara några månader sedan, självklar solidaritetshandling som de flesta partier skulle ställt sig bakom och som knappast hade gett mer än ryggdunkar även från de mest cyniska kvällstidningsredaktörer.", skriver Johan Apel Röstlund med anledning av drevet mot de vänsterpartister som höll upp flaggor till stöd för den kurdiska befrielserörelsen. Foto: Axel Green, Kurdishstruggle/Flickr

"I skydd av Natovindarna som blåser över Sverige, och i akut behov av klick, förvandlas solidaritetsaktionen i stället till rubriken ”V-riksdagsledarmöter poserade med terrorflagga." Johan Apel Röstlund kommenterar drevet mot de vänsterpartistiska riksdagsledamöterna som under Almedalsveckan höll upp flaggor till stöd för det kurdiska folkets befrielsekamp.

Jag vet inte om det är trötthet, politisk apati eller bara ett akut behov av semester. Men plötsligt går topplocket, jag får ett sånt där Falling down-moment och dunkar kaffekoppen i bordet så de ekar över det tomma köket. Sossejävlar och äckliga kvällstidningar. Erdoğan ditt svin och vår förbannade samtid.

Under onsdagen slås bilderna från clownveckan i Almedalen upp stort på både Expressens och Aftonbladets sajter. Tre vänsterpartistiska riksdagsledamöter håller upp flaggor till stöd för det kurdiska folkets befrielsekamp mot den turkiska mördarregimen och mot terrorsekten IS.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
p[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga